14 oktober 2013

Teknisk information

Orginal bottenritningen på vårt hus, vi har gjort några mindre och större ändringar för att få ett botten som passar oss. Vi har spegla halva huset, bytt ut klädrummet till ett teknisktutrymme och svängt på bastun. Bostadsytan är 118m2 (120m2) och våningsytan 136m2. Och så har vi en "käyttöullakko" lika lång som huset.

Vi har egen borgbrunn och eget reningsverk, Uponor 7 för avloppsvattnet. Som värme har vi vattenburen elvärme och en Tulikivis varaava takka (svenska?). Förutom att takkan ger värme genom att elda värmer den också vattnet som cirkulerar i golvet. I tekniska utrymmet finns en Jäspi Ecowatti som gör att detta fungerar. I vårt lilla tekniska utrymme finns också inklämt en centraldammsugare och en Enervent IV-maskin (svenska?)
Bastun är vedeldad för att hålla nere elräkningarna, och också för att det ger bra mycket skönare bad! I köket har vi AEG:s maskiner som "kom med köket". LG och Samsung  står för tvättmaskin och torktumlare.

Ytterdörren valde vi själv från utbudet Kastelli har, insidan fick 3-spegeldörrar och fönstren spjälgardiner och vädringsfönster. Vi har också satt till några el- och antennuttag, lampor och små ändringar.

2 kommentarer:

  1. Kan du int blogga om i de stora hela hur mycket allt kostade att laga till huset? Funderar så på att bygga eget och sku gärna höra i cirkagurka summor vad allt kostat att man vet vad man kan förvänta sig. Tog ni huspaketet så att elementen sattes upp och ni byggt resten själv, har förstått att man sparar ganska stora summor på de :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såhär på bloggen vill jag inte skriva ut några summor, på kastellis sidor kan du se vad ett hus kostar som färdigt eller som halvfärdigt :)
      Vårt hus kom som småelement och byggarna skötte så långt färdigt att väggarna var skivade och spacklade, sedan har vi själv lagat insidan därifrån :)

      Radera

Tack för din kommentar :)